Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Valdelice

OREGANO - ORIGANUM VULGARE

Parte Folosita:

Frunzele. Spre deosebire de multe alte verdeturi aromate, planta uscata este mai aromata decat cea proaspata.

Descriere Planta:

---

Descriere Condiment:

Gustul este aromatic si usor amarui, iar aroma este complexa, cu o nuanta, picant-amaruie.
Calitatile organo-leptice ale oregano-ului difera mult, functie de calitatea plantei.
O calitate buna (plante cultivate in climat cald, mediteranean) ofera un gust atat de puternic, incat aproape amorteste limba, in timp ce calitatile cultivate in climat mai rece au aroma si gust din ce in ce mai slabe.

Utilizari culinare: Oregano este un condiment robust, care rezista bine tratamentelor termice, putand fi adaugat in preparate la inceputul timpului afecta gatitului. Este folosit atat in stare proaspata, cat si uscata. Cand este uscat, ca si cimbrul si rozmarinul, are gust si aroma mai puternice decat in stare proaspata.
Cu oregano se asezoneaza carnea de porc, vita, pui, miel, vanat, pestele si fructele de mare, legumele (de remarcat folosirea sa in multitudinea de preparate cu legume umplute cu un amestec de carne, orez si condimente), leguminoasele (fasole, linte, naut) etc.

Date de contact

Str. Petru Bran, bl.1, ap.27
Satu Mare - 440117


Mobil: 0747-589815
Fax: 0361-814119


office@forfexmax.ro

Gama Valdelice

Designed by PlazaInfo