Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Valdelice

MARAR - AMOMUM SUBULATUM

Parte Folosita:

De la marar se folosesc atat fructele uscate (numite eronat ”seminte de marar”), cat si partea aeriana (numita ”marar”), proaspata sau uscata.
Mararul proaspat este mult mai aromat decat cel uscat.

Descriere Planta:

---

Descriere Condiment:

Mararul are un gust dulce si aromatic, intermediar intre anason si chimen. Frunzele, in special proaspete, au o aroma mult mai dulce decat fructele uscate.,br> Semintele sunt de culoare cafenie si au forma ovala, cu o fata plata, ridata. Semintele au o lungime de 3,5 mm.
Frunzele si tulpinile sunt aromate si se utilizeaza proaspete sau uscate.
Mirosul mararului este un pic dulce si aromatic.
Gustul este aromatic si un pic amarui, asemanator cu chimenul.

Mararul este o verdeata fragila si delcata, care nu rezista unui regim termic sustinut. De aceea, se adauga in preparatele gatite la sfarsit, chiar inainte de servirea preparatului. Expunerea la temperatura ail face sa-si piarda aroma deosebita.
Mararul este foarte popular in Europa si Asia occidentala, centrala si sudica. In Europa este folosit indeosebi la muraturi, alaturi de legume, peste si oteturi aromate cu ierburi.

Date de contact

Str. Petru Bran, bl.1, ap.27
Satu Mare - 440117


Mobil: 0747-589815
Fax: 0361-814119


office@forfexmax.ro

Gama Valdelice

Denumire: Marar - Macinat

Gramaj: 20 g
Origine: Egipt
Designed by PlazaInfo