Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Valdelice

USTUROI - ALLIUM SATIVUM

Parte Folosita:

Ceea ce este denumit ”capatana de usturoi” este, in termeni botanici, un bulb, adica o structura subterana derivata dintr-un ciorchine de frunze.
Frunzele de usturoi sunt folosite indeobste atunci cand planta este tanara, doar proaspete.

Descriere Planta:

Usturoiul creste pana la 60-90 cm inaltime. Are frunze lungi, plate si flori albe. Bulbul sau este format din mai multi catei, de culoare alba.

Descriere Condiment:

Usturoiul este unul dintre condimentele cu cea mai mare raspandire si cu gama cea mai diversa de utilizari culinare si medicale. Este folosit in stare proaspata, dar si uscat.
Are un miros puternic, caracteristic, destul de diferit in stare proaspata fata de starea uscata, ca si crud fata de gatit. Gustul este foarte puternic si iute; caracteristic este faptul ca, la gatit, acesta se atenueaza.

Usturoiul este practic prezent in toate bucatariile lumii. Usturoiul crud pare a fi preferatul multora dintre acestea. In Austria salatele se prepara cu otet, ulei (mai ales de floarea-soarelui) si usturoi maruntit. Sub forma cruda apare si intr-o multitudine de sosuri mediteraneene. Exemple importante sunt ”aioli”, un sos provensal preparat din maioneza si usturoi; ”skordalia” din Grecia este o pasta preparata din cartofi fierti si usturoi. In Turcia, ”cacik”, o supa racoritoare, este facuta din iaurt, castraveti tocati, usturoi si frunze de menta. Ceva similar, dar mai consistent (mai gros) este grecescul ”tzatziki”.
In Europa de est (mai ales in Romania) exista ”mujdeiul”, preparat din apa calda, sare si usturoi zdrobit (exista variante care in loc de apa folosesc ulei de floarea-soarelui, maioneza, iaurt sau smantana, chiar si pasta de tomate).

Usturoiul crud apare in China ca ingredient in multe dressing-uri de salate, iar in Vietnam este extraordinar de popular; aici se obtin arome minunate adaugand putin usturoi crud preparatelor care contin deja usturoi gatit.

Date de contact

Str. Petru Bran, bl.1, ap.27
Satu Mare - 440117


Mobil: 0747-589815
Fax: 0361-814119


office@forfexmax.ro

Gama Valdelice

Denumire: Usturoi - Granule

Gramaj: 20 g
Origine: China
Designed by PlazaInfo