Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Valdelice

PATRUNJEL - PETROSELINUM CRISPUM

Parte Folosita:

Frunzele, radacina si (rareori) fructele. Frunzele uscate au foarte putin parfum.

Descriere Planta:

Varietatea creata atinge inaltimea de 25 – 30 cm, iar varietatea italiana 45 cm, dar exista si o varietate pitica. In al doilea an de viata apar tulpinile purtatoare de flori, de pana la 0,6 m inaltime

Descriere Condiment:

Toate partile plantei au aceeasi aroma caracteristica, dar cel mai puternic se manifesta in radacina.
Frunzele proaspete ale patrunjelului cret sunt cele mai atractive pentru a fi folosite ca garnitura, dar frunzele plate ale patrunjelului italian au aroma superioara atunci cand sunt gatite.

Patrunjelul este deseori folosit pentru sosuri; celebrul sos verde german este un exemplu, la fel binecunoscutul “persillade“ frantuzesc (mai contine usturoi, ceapa, sare, piper), la fel de cunoscuta “gremolata“ italieneasca (pptrunjel, usturoi, coaja de lamaie), sau in variante de sos “pesto“, in locul traditionalului busuioc.

Cum aroma patrunjelului sufera in urma oricarui tratament termic prelungit, frunzele de patrunjel nu trebuiesc fierte daca se doreste un parfum distinct de patrunjel; este acceptabil, ca si in cazul altor verdeturi aromate, prajitul rapid in ulei de masline.

Date de contact

Str. Petru Bran, bl.1, ap.27
Satu Mare - 440117


Mobil: 0747-589815
Fax: 0361-814119


office@forfexmax.ro

Gama Valdelice

Denumire: Patrunjel - Macinat

Gramaj: 20 g
Origine: Egipt
Designed by PlazaInfo