Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Valdelice

BOIA - CAPSICUM ANNUUM

Parte Folosita:

Boiaua si paprika se obtin din fructele uscate ale speciei capsicum annum (ardei iute).
Prin eliminarea semintelor si a vinisoarelor se reduce iuteala si se sporeste aroma.

Descriere Planta:

---

Descriere Condiment:

Dulce si aromat.
Unele varietati nu sunt deloc iuti, altele sunt foarte iuti.
Boiaua de ardei (Paprika) este o pudra fina, obtinuta prin pisarea anumitor varietati de ardei (Capsicum annuum).
Acestia pot fi mici si rotunzi (din Spania si Maroc), sau ascutiti, in forma de con (din Ungaria si California).
Sunt mai mari si mai putin iuti decat ardeii iuti obisnuiti.

Boiaua se produce din ardei copti pana se rumenesc, numiti uneori “pimento” – aceiasi care se folosesc la umplutul maslinelor.
Pudra poate varia in culoare de la rosu-aprins la maro-ruginiu.
Aroma este dulce, putin intepatoare iar gustul variaza de la dulce pana la foarte iute.
Aroma subtila si dulce este compatibila cu mancarurile iuti si condimentate, dar si tocanele beneficiaza de pe urma ei.
Cum boiaua contine cantitati insemnate de zahar, nu trebuie incalzita prea tare, fiindca zaharul de amaraste rapid. Prajitul de boia in ulei incins este deci o procedura delicata, care nu trebuie sa dureze mai mult de cateva secunde.

Date de contact

Str. Petru Bran, bl.1, ap.27
Satu Mare - 440117


Mobil: 0747-589815
Fax: 0361-814119


office@forfexmax.ro

Gama Valdelice

Denumire: Boia - Ardei Dulce

Gramaj: 45 g
Origine: Spania
Denumire: Boia - Ardei dulce

Gramaj: 90 g
Origine: Spania
Denumire: Boia - Ardei Iute

Gramaj: 45 g
Origine: Spania
Designed by PlazaInfo